Studená kuchyně

Bramborový salát s vejci

Salát z vařených brambor, zeleniny a bílků, spojený majonézou. Brambory, mrkev a okurky jsou při ručním zpracování krájeny na stejnoměrné tenké plátky, při strojním zpracování jsou v pravidelných kostkách. Vařený bílek je ve tvaru nudliček nebo kostek. Salát musí mít svěží vzhled, musí být kyprý, majonéza dobře spojuje složky, konzistence je přiměřeně měkká. Vůně a chuť příjemná, vyrovnaná.

Výrobní postup:
Ve slupce vařené a za tepla oloupané brambory necháme ve vzdušné a chladné místnosti dobře vychladnout. Stejně postupujeme při dodávce brambor již oloupaných. Prochladlé brambory nakrájíme spolu s okurkami a vařenou mrkví na slabé plátky, přidáme natvrdo vařené a na nudličky nakrájené bílky, drobně krájenou cibuli, ostatní chuťové přísady a vše zlehka promícháme s majonézou.

Napsat komentář