Studená kuchyně

Bramborový salát na chlebíčky

Salát z vařených brambor a zeleniny, spojený majonézou. Brambory a okurky jsou ve tvaru menších kostek, aby celá směs byla drobnější, ne však kašovitá. Vůně a chuť je příjemná, po bramborech a zelenině, salát je vyrovnaně ochucen.

Výrobní postup:
Ve slupce vařené a za tepla ololupané brambory necháme dobře vychladnout ve vzdušné a chladné místnosti. Stejně postupujeme i pří dodávce brambor již oloupaných. Druhý den brambory nakrájíme, přidáme k nim okurky, nakrájené na stejné kostičky a drobně krájenou cibuli. Majonézu rozředíme nálevem z okurek nebo vodou, ochutíme octem, pepřem, solí, cukrem a hořčicí a po dobrém rozmíchání přidáme do brambor. Směs opět dobře promícháme tak, aby se všechny složky dobře spojily.

Napsat komentář