Studená kuchyně

Bramborový salát s majonézou

Salát z vařených brambor a zeleniny, spojený -majonézou. Brambory, mrkev a okurky jsou při ručním zpracováni ve tvaru tenkých plátků, při strojním zpracování jsou v pravidelných kostkách. Salát musí mít svěží vzhled, musí být kyprý, dobře spojený majonézou, konzistence složek je přiměřeně měkká. Vůně a chuť příjemná, vyrovnaná.

Výrobní postup:
Ve slupce vařené a za tepla oloupané brambory necháme dobře vychladnout ve vzdušné a chladné místnosti. Stejně postupujeme, když dostáváme brambory již oloupané. Vychladlé brambory rozkrájíme na čtvrtky, ze kterých pak krájíme pokud možno stejnoměrné plátky, přidáme na stejné plátky nakrájenou okurku a mrkev, drobně krájenou cibuli, sůl, ocet, pepř a cukr a vše zlehka promícháme s majonézou.

Napsat komentář