1 porce: 370 g, z toho masa 63 g (3 ks)
Kousky dušeného hovězího masa s karotkou; příloha vařené brambory jsou posypané petrželovou natí. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké. Omáčka spojená s mrkví má bílou barvu a chuť po másle.
Výrobní postup:
Očištěný, opláchnutý díl hovězího masa nakrájíme na kostky (3 ks na porci), zalijeme horkou vodou, osolíme a pod pokličkou dusíme.
K částečně měkkému masu přidáme karotku nakrájenou na plátky a opět dusíme. Téměř měkké maso zahustíme na sucho opraženou prosátou moukou, dobře promícháme, přilijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem, přidáme máslo a za občasného promíchání převaříme.
Jako přílohu podáváme vařené brambory (nesolené), posypané drobně sekanou petrželovou natí.